April 30, 2024
Αγαπητέ μου φίλε, δεν σου έγραψα γιατί ήμουν πολύ απασχολημένη, συγνώμη. Ξέρω, ότι ψάχνεις για δουλειά ως γραμμετέας και δεν μπορείς να βρείς κανένα θέση ακώμη.
Θα ήθελα να σου δώσω μερικές συμβουλές, μίπως αυτές θα βρείς χρήσιμες.
Πρώτον, πρέπει να στείλιες πάρα πολλά γράμματα, για οποιαδύποτη αγγελία εργασιάς, οχι μόνο ως γραμμετέας. Για παράδειγμα μπορείς να δουλέυεις και ως πολιτής, η μπορείς να είναι ο καθηγητής αγγλικάς, καθώς μίλας αγγλίκα άριστα.
Δέυτερον, για να βρει κανείς δουλειά απαιτεί υπομονή και πάρα πολλές προθπάσειες, τουλάχιστον 20 κάθε μέρα. Αυτά είναι η λίστα από ιστοσελίδες, που μπορείς να ψάχνεις για αγγελιές (....).
Τρίτον, είναι απαραίτητο να έχεις ενα κατάλληλο βιογραφικό, δηλαδή, με άλλες εμπείριες, σπουδές, ποιστοιητικά και δεξιότητες που έχεις. Αν μου στείλεις το βιογραφηκό σου, θα μπορώ τα το διορθόσω.
Τέσσερον, θα ήταν ιδανικό, αν προσθέσεις μια συστατική επιστολή από την προιγούμενη δουλειά στο βιογραφικό σου.
Ελπίσω ότι θα είσαι τυχερός και θα βρείς δουλειά σύντομα.
Φιλάκια. Γράψε μου η πάρε μου τηλέφωνο.
Επιστολή
Αγαπητέ μου φίλε, δεν σου έγραψα γιατί ήμουν πολύ απασχολημένη, συγνώμη.
Ξέρω, ότι ψάχνεις για δουλειά ως γραμμετέας και δεν μπορείς να βρείς κανένμία θέση ακώόμη.
Η λέξη θέση είναι ένα ουσιαστικό θηλυκό οπότε και η αντωνυμία πρέπει να είναι στο γένος θηλυκή.
Άρα η αντωνυμία κανένας, στο θηλυκό (γενός) στην ονομαστική πτώση του ενικού είναι καμία. Αυτό που έγραψες είναι η αντωνυμία στο ουδέτερο γένος στην ονομαστική πτώση του ενικού.
Η λέξη ακόμη, γράφεται με ο κι όχι με ω, το οποίο είναι θέμα ορθογραφίας.
Θα ήθελα να σου δώσω μερικές συμβουλές, μίήπως αυτές θακαι τις βρείις χρήσιμες.
Η σωστή ορθογραφία του μήπως είναι με η.
Το να χρησιμοποιήσεις την αντωνυμία αυτές είναι περιττό, γιατί υπονοείται (, δηλαδή το καταλαβαίνουν όλοι και δεν ακούγεται πολύ ωραία), αλλά είναι προτιμώτερο να χρησιμοποιήσεις την αντωνυμία "τις" ώστε η σύνταξη να είναι πιο πλήρης. Επίσης, ακουστικά αν χρησιμοποιήσεις το μήπως, είναι καλύτερο να προσθέσεις μετά το "και".
Η λέξη "βρεις" έχει μόνο μία συλλαβή, άρα δεν τονίζεται.
Πρώτον, πρέπει να στείλιες πάρα πολλά γράμματα, γιαεις το βιογραφικό σου σε οποιαδύήποτηε αγγελία εργασιάίας, οόχι μόνο ως γραμμεατέας.
Η φράση "πρέπει να στείλεις πάρα πολλά γράμματα, για οποιαδύποτη αγγελία εργασιάς", εκτός κάποια μικρά λάθη δεν βγάζει πολλή λογική στα ελληνικά. Καλύτερα χρησιμοποίησε την έκφραση "στέλνω το βιογραφικό μου κάπου".
Επίσης η σωστή ορθογραφία των λέξεων είναι: οποιαδήποτε, γραμματέας
Ακόμα η λέξη εργασίας, τονίζεται στο ι (παραλήγουσα) και όχι στο α (λήγουσα).
Για παράδειγμα μπορείς να δουλέυεύεις και ως πολιτής, ηωλητής ή μπορείς να είνσαι ο καθηγητής αγγλικάςών, καθώς μίλαιλάς αγγλίκαικά άριστα.
Ο δίφθογγος ευ τονίζεται στο υ όταν θέλουμε να ακουστεί ως εφ ή εβ, ενώ όταν θέλουμε να ακουστούν τα δύο φωνήεντα ξεχωριστά τονίζουμε στο ε. Εδώ, θέλουμε να ακουστεί ως "δουλέβεις" (σαν ήχος) οπότε τονίζουμε στο υ.
Η σωστή ορθογραφία του πολιτής είναι πωλητής, όταν θέλεις να αναφερθείς σε αυτόν που πουλάει κάτι. Αντίθετα, ο πολίτης, είναι ο κάτοικος μίας πόλης.
Το ή το διαζευκτικό παίρνει τόνο για να το ξεχωρίζουμε από το θηλυκό άρθρο η, και επίσης δεν θέλει κόμμα πριν από αυτό.
Επειδή αναφέρεσαι σε κάποιο πρόσωπο και χρησιμοποιείς το δεύτερο πρόσωπο του ενικού (εσύ), πρέπει να συνεχίσεις με αυτό. Άρα είναι λάθος να πεις "μπορείς να είναι (αυτός)" και πρέπει να πεις "μπορείς να είσαι (εσύ)". (Επίσης το ρήμα "είναι" πρέπει να βρίσκεται σε ταυτοπροσωπία, δηλαδή στο ίδιο πρόσωπο, με το ρήμα μπορείς, άρα πρέπει να βρίσκεται στο δεύτερο ενικό.)
Όταν λέμε "είμαι ο καθηγητής αγγλικών" υπονοούμε ότι είμαι ο (μόνος) καθηγητής αγγλικών, άρα δεν πρέπει να βάλεις άρθρο.
Μετά το "καθηγητής" πρέπει να βάλεις μία πτώση που ονομάζεται γενική. Στα ελληνικά όταν κλίνουμε την λέξη αγγλικά (που έχει μόνο πληθυντικό, όπως και όλες οι γλώσσες) ισχύει:
Ονομαστική: τα αγγλικά
Γενική: των αγγλικών
Αιτιατική: τα αγγλικά
Κλητική: (-) αγγλικά
Επίσης, οι σωστοί τόνοι στις λέξεις μίλας και αγγλίκα είναι: μιλάς, αγλλικά.
Δέυτερον, για να βρει κανείς δουλειά απαιτεί υπομονή και πάρα πολλές προθπάσειες, τουλάχιστον 20 κάθε μέρα.
Τρίτον, είναι απαραίτητο να έχεις ενα κατάλληλο βιογραφικό, δηλαδή, με άλλες εμπείριιρίες, σπουδές, ποιστοποιητικά και δεξιότητες (που έχεις).
Η σωστή ορθογραφία της λέξης "ποιστοιητικά" είναι πιστοποιητικά.
Το "που έχεις" έχει αναφερθεί και πιο πάνω ("να έχεις"), οπότε είναι πλεονασμός και δεν χρειάζεται.
Αν μου στείλεις το βιογραφηικό σου, θα μπορώ τνα το διορθόώσω.
Η σωστή ορθογραφία των λέξεων είναι: βιογραφικό, διορθώσω.
Επίσης, θέλεις να πεις ότι "μπορώ να κάνω κάτι", άρα το σωστό είναι "θα μπορώ να το διορθώσω".
Τέσσερονλος, θα ήταν ιδανικό, αν προσθέσεις μια συστατική επιστολή από την προιηγούμενη δουλειά στο βιογραφικό σου.
Καταλαβαίνω ότι θέλεις το τέταρτον, αλλά καλύτερα να επιλέξεις το "Τέλος," γιατί και είναι καταλληλότερο και επίσης δεν χρησιμοποιούμε τόσο συχνά το τέταρτον, όσο το τρίτον, δεύτερον και πρώτον.
Επίσης η σωστή ορθογραφία είναι: προηγούμενη
Ελπίσζω ότι θα είσαι τυχερός και θα βρείις δουλειά σύντομα.
Στον ενικό το ρήμα "ελπίζω" κλίνεται ως εξής:
Εγώ ελπίζω
Εσύ ελπίζεις
Αυτός/αυτή/αυτό ελπίζει
Εμείς ελπίζουμε
Εσείς ελπίζετε
Αυτοί/Αυτές/Αυτά ελπίζουν
Η λέξη "βρεις" είναι μονοσύλλαβη και άρα δεν τονίζεται.
Φιλάκια. (σε χαιρετώ)
Καλύτερα να πεις " Σε χαιρετώ", δεν είναι όπως στα γαλλικά που λέμε Bisous.
Γράψε μου ηή πάρε μουε τηλέφωνο.
Λέμε παίρνω κάποιον (αιτιατική) τηλέφωνο, άρα το σωστό είναι πάρε με, δηλαδή πάρε εμένα (αιτιατική).
Feedback
Το γράψιμο σου στα ελληνικά είναι πολύ καλό για το επίπεδο που βρίσκεσαι. Υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείς να διορθώσεις άμεσα (όπως να τονίζεις το ή όταν θέλεις να πεις "το ένα ή το άλλο") και υπάρχουν άλλα πράγματα που χρειάζονται χρόνο και εξάσκηση(, όπως το να τονίζεις σωστά τις λέξεις και να έχεις σωστή ορθογραφία).
Παρόλα αυτά, συγχαρητήρια για την προσπάθεια σου.
Επιστολή This sentence has been marked as perfect! |
Αγαπητέ μου φίλε, δεν σου έγραψα γιατί ήμουν πολύ απασχολημένη, συγνώμη. This sentence has been marked as perfect! |
Ξέρω, ότι ψάχνεις για δουλειά ως γραμμετέας και δεν μπορείς να βρείς κανένα θέση ακώμη. Ξέρω, ότι ψάχνεις για δουλειά ως γραμμετέας και δεν μπορείς να βρείς κα Η λέξη θέση είναι ένα ουσιαστικό θηλυκό οπότε και η αντωνυμία πρέπει να είναι στο γένος θηλυκή. Άρα η αντωνυμία κανένας, στο θηλυκό (γενός) στην ονομαστική πτώση του ενικού είναι καμία. Αυτό που έγραψες είναι η αντωνυμία στο ουδέτερο γένος στην ονομαστική πτώση του ενικού. Η λέξη ακόμη, γράφεται με ο κι όχι με ω, το οποίο είναι θέμα ορθογραφίας. |
Θα ήθελα να σου δώσω μερικές συμβουλές, μίπως αυτές θα βρείς χρήσιμες. Θα ήθελα να σου δώσω μερικές συμβουλές, μ Η σωστή ορθογραφία του μήπως είναι με η. Το να χρησιμοποιήσεις την αντωνυμία αυτές είναι περιττό, γιατί υπονοείται (, δηλαδή το καταλαβαίνουν όλοι και δεν ακούγεται πολύ ωραία), αλλά είναι προτιμώτερο να χρησιμοποιήσεις την αντωνυμία "τις" ώστε η σύνταξη να είναι πιο πλήρης. Επίσης, ακουστικά αν χρησιμοποιήσεις το μήπως, είναι καλύτερο να προσθέσεις μετά το "και". Η λέξη "βρεις" έχει μόνο μία συλλαβή, άρα δεν τονίζεται. |
Πρώτον, πρέπει να στείλιες πάρα πολλά γράμματα, για οποιαδύποτη αγγελία εργασιάς, οχι μόνο ως γραμμετέας. Πρώτον, πρέπει να στείλ Η φράση "πρέπει να στείλεις πάρα πολλά γράμματα, για οποιαδύποτη αγγελία εργασιάς", εκτός κάποια μικρά λάθη δεν βγάζει πολλή λογική στα ελληνικά. Καλύτερα χρησιμοποίησε την έκφραση "στέλνω το βιογραφικό μου κάπου". Επίσης η σωστή ορθογραφία των λέξεων είναι: οποιαδήποτε, γραμματέας Ακόμα η λέξη εργασίας, τονίζεται στο ι (παραλήγουσα) και όχι στο α (λήγουσα). |
Για παράδειγμα μπορείς να δουλέυεις και ως πολιτής, η μπορείς να είναι ο καθηγητής αγγλικάς, καθώς μίλας αγγλίκα άριστα. Για παράδειγμα μπορείς να δουλ Ο δίφθογγος ευ τονίζεται στο υ όταν θέλουμε να ακουστεί ως εφ ή εβ, ενώ όταν θέλουμε να ακουστούν τα δύο φωνήεντα ξεχωριστά τονίζουμε στο ε. Εδώ, θέλουμε να ακουστεί ως "δουλέβεις" (σαν ήχος) οπότε τονίζουμε στο υ. Η σωστή ορθογραφία του πολιτής είναι πωλητής, όταν θέλεις να αναφερθείς σε αυτόν που πουλάει κάτι. Αντίθετα, ο πολίτης, είναι ο κάτοικος μίας πόλης. Το ή το διαζευκτικό παίρνει τόνο για να το ξεχωρίζουμε από το θηλυκό άρθρο η, και επίσης δεν θέλει κόμμα πριν από αυτό. Επειδή αναφέρεσαι σε κάποιο πρόσωπο και χρησιμοποιείς το δεύτερο πρόσωπο του ενικού (εσύ), πρέπει να συνεχίσεις με αυτό. Άρα είναι λάθος να πεις "μπορείς να είναι (αυτός)" και πρέπει να πεις "μπορείς να είσαι (εσύ)". (Επίσης το ρήμα "είναι" πρέπει να βρίσκεται σε ταυτοπροσωπία, δηλαδή στο ίδιο πρόσωπο, με το ρήμα μπορείς, άρα πρέπει να βρίσκεται στο δεύτερο ενικό.) Όταν λέμε "είμαι ο καθηγητής αγγλικών" υπονοούμε ότι είμαι ο (μόνος) καθηγητής αγγλικών, άρα δεν πρέπει να βάλεις άρθρο. Μετά το "καθηγητής" πρέπει να βάλεις μία πτώση που ονομάζεται γενική. Στα ελληνικά όταν κλίνουμε την λέξη αγγλικά (που έχει μόνο πληθυντικό, όπως και όλες οι γλώσσες) ισχύει: Ονομαστική: τα αγγλικά Γενική: των αγγλικών Αιτιατική: τα αγγλικά Κλητική: (-) αγγλικά Επίσης, οι σωστοί τόνοι στις λέξεις μίλας και αγγλίκα είναι: μιλάς, αγλλικά. |
Δέυτερον, για να βρει κανείς δουλειά απαιτεί υπομονή και πάρα πολλές προθπάσειες, τουλάχιστον 20 κάθε μέρα. This sentence has been marked as perfect! |
Αυτά είναι η λίστα από ιστοσελίδες, που μπορείς να ψάχνεις για αγγελιές (....). |
Τρίτον, είναι απαραίτητο να έχεις ενα κατάλληλο βιογραφικό, δηλαδή, με άλλες εμπείριες, σπουδές, ποιστοιητικά και δεξιότητες που έχεις. Τρίτον, είναι απαραίτητο να έχεις ενα κατάλληλο βιογραφικό, δηλαδή, με άλλες εμπε Η σωστή ορθογραφία της λέξης "ποιστοιητικά" είναι πιστοποιητικά. Το "που έχεις" έχει αναφερθεί και πιο πάνω ("να έχεις"), οπότε είναι πλεονασμός και δεν χρειάζεται. |
Αν μου στείλεις το βιογραφηκό σου, θα μπορώ τα το διορθόσω. Αν μου στείλεις το βιογραφ Η σωστή ορθογραφία των λέξεων είναι: βιογραφικό, διορθώσω. Επίσης, θέλεις να πεις ότι "μπορώ να κάνω κάτι", άρα το σωστό είναι "θα μπορώ να το διορθώσω". |
Τέσσερον, θα ήταν ιδανικό, αν προσθέσεις μια συστατική επιστολή από την προιγούμενη δουλειά στο βιογραφικό σου. Τέ Καταλαβαίνω ότι θέλεις το τέταρτον, αλλά καλύτερα να επιλέξεις το "Τέλος," γιατί και είναι καταλληλότερο και επίσης δεν χρησιμοποιούμε τόσο συχνά το τέταρτον, όσο το τρίτον, δεύτερον και πρώτον. Επίσης η σωστή ορθογραφία είναι: προηγούμενη |
Ελπίσω ότι θα είσαι τυχερός και θα βρείς δουλειά σύντομα. Ελπί Στον ενικό το ρήμα "ελπίζω" κλίνεται ως εξής: Εγώ ελπίζω Εσύ ελπίζεις Αυτός/αυτή/αυτό ελπίζει Εμείς ελπίζουμε Εσείς ελπίζετε Αυτοί/Αυτές/Αυτά ελπίζουν Η λέξη "βρεις" είναι μονοσύλλαβη και άρα δεν τονίζεται. |
Φιλάκια. Φιλάκια. (σε χαιρετώ) Καλύτερα να πεις " Σε χαιρετώ", δεν είναι όπως στα γαλλικά που λέμε Bisous. |
Γράψε μου η πάρε μου τηλέφωνο. Γράψε μου Λέμε παίρνω κάποιον (αιτιατική) τηλέφωνο, άρα το σωστό είναι πάρε με, δηλαδή πάρε εμένα (αιτιατική). |
You need LangCorrect Premium to access this feature.
Go Premium